Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Technische Informatica

Voltijd Enschede Opleiding

Wil jij een auto creëren die jou met één druk op de knop naar bestemming brengt?

Gedurende de opleiding Technische Informatica ligt de focus op de combinatie van hard- en software. Je ontwerpt systemen voor diverse functies met daarin microcontrollers of computers waarvoor jij de software schrijft. Ook leer je veel over digitale hardware, meet- en regelsystemen, computernetwerken, programmeertalen en operating systemen. Deze aspecten komen allemaal bij elkaar in bijvoorbeeld onze Nao-robots, die we voor projecten inzetten om meesterwerken te realiseren.

Wat kan ik er mee worden?

Technische informatici zijn werkzaam in een breed werkveld. TI’ers ontwerpen bijvoorbeeld software voor moderne elektrische meetapparatuur of programmeren systemen voor productieautomatisering. Een groot deel werkt onder andere bij producenten van apparatuur voor de verkeersveiligheid, medische apparatuur of moderne elektronische meetapparatuur.

  • soft- en hardware ontwerper
  • programmeur
  • ontwikkelaar
Meer informatie

Stel een vraag!

Technische Informatica
Technische Informatica
Stel een vraag

Opbouw van de opleiding

Eerste jaar
In het eerste jaar leg je een brede basis voor de rest van je studie. Je gaat zowel theoretisch als praktisch aan de slag met meettechniek, elektronica en technisch programmeren.

Tweede jaar
In het tweede jaar verdiep je je in de vakken van het eerste jaar en werk je aan complexere projecten. Je houdt je bezig met ontwerpmethodologieën als het V-model en Scrum, en probeert ontwerpen zó te maken dat iemand anders deze na kan maken. Het maken van documentatie speelt hierbij een belangrijke rol. Gedurende deze projecten leer je werken met ontwikkelmethoden om van idee tot realisatie te komen.

Derde en vierde jaar
Het derde en vierde jaar van de opleiding is opgedeeld in vier blokken van een half jaar: stage, minor, project Living Technology (onderzoeksproject) en afstuderen.