Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Technische Informatica

Voltijd Enschede Opleiding

De focus ligt op de combinatie van hardware en software. Leer alles over de nieuwste technologische ontwikkelingen en mogelijkheden.

Een robot die invaliden helpt met lichamelijke inspanningen of eentje die je op je wenken bedient: dat zou bijzonder zijn om aan te werken! Sommige toepassingen zijn nog toekomstmuziek, maar andere zijn al wel gerealiseerd. Denk aan afwasmachines en auto’s die zelf kunnen inparkeren.

Je leert bij TI veel over microcontrollers, digitale hardware, meet- en regelsystemen, computernetwerken, programmeertalen en operating systemen. Deze aspecten komen allemaal bijeen in bijvoorbeeld onze Nao robots, die we voor projecten inzetten om meesterwerken te realiseren. Kortom: veel technologische uitdagingen!

Wat kan ik er mee worden?

Technische Informatici zijn werkzaam in een breed werkveld. De vraag naar deze specialisten zal alleen maar toenemen de komende jaren. Een groot aantal werkt in de industrie, zoals bij producenten van o.a. de verkeersveiligheid, medische apparatuur of moderne elektronische meetapparatuur.

Anderen ontwerpen, realiseren en programmeren systemen voor procesbesturing, of houden zich bezig met het ontwerpen van de soft- en hardware die gebruikt wordt in complexe radarsystemen.

  • automation engineer
  • specialist industrial computing
  • embedded systems engineer
  • TI consultant
  • technische projectleider
  • technisch automatiseringsspecialist
Meer informatie

Stel een vraag!

Technische Informatica
Technische Informatica
Stel een vraag

Opbouw van de opleiding

Eerste en tweede jaar
In de eerste twee jaar leg je een brede basis voor de rest van je studie. Oriëntatie op Informatica, programmeren, computersturing, meet- en regeltechnieken, netwerktechnologie en Realtime Embedded Systemen: het komt allemaal aan bod!
Ook wordt er volop aandacht besteed aan de zogeheten algemene HBO competenties. Hierin leer je alles over uiteenlopende zaken zoals het schrijven van een plan van aanpak, presenteren, recht & ethiek en onderzoek.

Derde en vierde jaar
De laatste twee jaar staan in het teken van je stage, specialisatie, een door jou zelf gekozen minor en afstuderen. Na je stage in het derde jaar, ga je eerst een specialisatie volgen en een verdiepende of verbredende minor. Samen met je SLB-er bepaal jij het traject en welke kant je op wilt voor je specialisatie en uiteindelijk je afstudeertraject.