Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Technische Informatica

Voltijd Enschede Opleiding

Wil jij een slimme grasmaaier programmeren die het gazon voor je maait? Tijdens de opleiding Technische Informatica (TI) ligt de focus op de combinatie van hardware en software.

Of een zelfstandig opererende androïde die zelf snapt wat hij voor jou kan doen? Tijdens de opleiding Technische Informatica leer je veel over microcontrollers, digitale hardware, computernetwerken, programmeertalen en operating systems. Ben je onderzoekend, technisch en nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen? Dan zit je hier op de goede plek.

Wat kan ik er mee worden?

De meeste afgestudeerde TI'ers krijgen met programmeerwerk te maken, meestal in combinatie met (real-time) embedded systemen en/of het internet. Een groot deel werkt bij producenten van apparatuur voor de verkeersveiligheid, medische apparatuur of moderne elektronische meetapparatuur.

  • Soft- en hardware ontwerper voor complexe radarsystemen
  • Programmeur van systemen voor procesbesturing
  • Ontwikkelaar van nieuwe technieken in de productieautomatisering
Meer informatie

Stel een vraag!

Technische Informatica
Technische Informatica
Stel een vraag

Opbouw van de opleiding

Eerste jaar
In het eerste jaar leg je een brede basis voor de rest van je studie. Je gaat zowel theoretisch als praktisch aan de slag met meettechniek, elektronica en technisch programmeren.

Tweede jaar
In het tweede jaar verdiep je je in de vakken van het eerste jaar en werk je aan complexere projecten. Je houdt je bezig met ontwerpmethodologieën als het V-model en Scrum, en probeert ontwerpen zó te maken dat iemand anders deze na kan maken. Het maken van documentatie speelt hierbij een belangrijke rol. Gedurende deze projecten leer je werken met ontwikkelmethoden om van idee tot realisatie te komen.

Derde en vierde jaar
Het derde en vierde jaar van de opleiding is opgedeeld in vier blokken van een half jaar: stage, minor, project Living Technology (onderzoeksproject) en afstuderen.