Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Technische Bedrijfskunde

Voltijd/Deeltijd Enschede/Deventer Opleiding

Als adviseur en projectmanager kritisch kijken naar bedrijfsprocessen om deze vervolgens te optimaliseren. Dat leer je bij Technische Bedrijfskunde.

In bijna iedere organisatie moet alles sneller, slimmer en efficiënter. Als technisch bedrijfskundige ben jij de persoon die bedrijven helpt met het ontwerpen en verbeteren van bedrijfsprocessen! Je herkent de knelpunten, geeft advies tot verbetering en neemt de lead om product- en procesinnovaties te realiseren. Hiervoor heb je een flinke dosis analytisch inzicht en communicatieve vaardigheden nodig. Tijdens deze brede opleiding verkrijg je de commerciŽle, bedrijfskundige en technische kennis om bedrijven een stap verder te helpen.

Wat kan ik er mee worden?

Met je technisch inzicht en bedrijfskundige kennis help je bedrijven met het innoveren, verbeteren en managen van de organisatie en haar processen. Je gaat aan de slag in de technische branche, waaronder de industriële productie, logistiek en supply chain management. Ook kun je werken in de dienstensector, zoals bij ziekenhuizen en (technische) adviesbureaus. Voorbeelden van werkgevers zijn: HP Valves, Wouter Witzel, Cogas, Grolsch, Apollo Vredestein, Nefit en Auping.

  • Productiemanager
  • Consultant procesoptimalisatie
  • Logistiek planner
  • Supply chain analist
  • Projectleider
  • Bedrijfskundig adviseur
  • Medewerker kwaliteitszorg
Meer informatie

Stel een vraag!

Technische Bedrijfskunde
Technische Bedrijfskunde
Stel een vraag

Opbouw van de opleiding

Eerste jaar
Je maakt kennis met een breed scala aan vakgebieden. Zo doe je veel inhoudelijke basiskennis op van zowel technische als bedrijfskundige vakken. Daarnaast ontwikkel je onderzoeksvaardigheden en werk je samen met medestudenten aan projecten.

Je volgt het eerste jaar drie projecten waarin je jouw kennis en vaardigheden in de praktijk brengt. Het project interne en externe omgeving is er één van. In dit project maak je voor een externe opdrachtgever twee analyses. Een interne analyse van bedrijfsprocessen en een externe analyse van omgevingsfactoren.

Tweede jaar
In het tweede jaar ga je dieper in op het in kaart brengen en verbeteren van processen. Onderzoeksvaardigheden spelen hierbij een belangrijke rol. Internationale ambities? Tijdens het project 'International Trade' geef je een advies over het verplaatsen van het productieproces naar het buitenland. Na een halfjaar ga je op stage. Als je wilt kun je deze in het buitenland volgen!

Opbouw van de opleiding

Derde en vierde jaar
In het derde jaar kies je een minor. Specialiseer je bijvoorbeeld in sustainable international business of supply chain management. Je volgt een halfjaar de minor van je keuze. Na dit halfjaar werk je aan je managementvaardigheden. Je volgt een aantal vakken en speelt een managementgame waarin jouw groep de strijd aangaat met medestudenten.

In het laatste jaar loop je een halfjaar stage en werk je een halfjaar aan je afstudeerproject. Zowel in je stage als afstudeeropdracht ga je aan de slag met een vraagstuk van een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een advies over de hoge voorraadkosten van een bedrijf. Of het verbeteren van een productielijn of de samenwerking tussen bedrijven in een keten.