Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

HBO-ICT/Software Engineering

Voltijd Deventer/Enschede Studieroute

Tijdens de studierichting Software Engineering leer jij hoe software wordt ontwikkeld en hoe je dat goed beheert.

Je leert alles over het maken van software, van idee tot realisatie. Je leert hoe je gegevens kunt opslaan, benaderen en koppelen om via internet of mobiele applicaties de informatie bij de juiste gebruiker te krijgen. Vervolgens weet je dit toe te passen in concepten die geschikt zijn voor de klant. Hierbij kan het gaan om kleine, mobiele systemen die je bij je draagt tot grote systemen voor bijvoorbeeld banken of overheidsinstanties. Software Engineering is een studierichting binnen de opleiding HBO-ICT.

Voor meer informatie over HBO-ICT klik hier.

Wat kan ik er mee worden?

Als Software Engineer kun je aan de slag in een divers werkveld van softwarehuizen, grotere bedrijven en organisaties die eigen softwaresystemen ontwikkelen. Je kunt onder meer aan de slag als systeem- of softwarearchitect, softwareontwikkelaar, consultant, internetspecialist of expertsysteemdeskundige. Ga je liever zelfstandig aan de slag? Dan kun je ook zelf een bedrijf opzetten of starten als freelancer.

  • software ontwikkelaar (engineer)
  • programmeur
  • systeemarchitect
  • tester
  • database administrator
  • IT consultant
  • webdeveloper
  • projectleider
  • applicatieontwikkelaar
Meer informatie

Stel een vraag!

HBO-ICT/Software Engineering
HBO-ICT/Software Engineering
Stel een vraag

Opbouw van de studieroute

Eerste en tweede jaar
In het eerste half jaar van de opleiding volg je veel colleges en doe je projecten samen met andere studenten van de opleiding HBO-ICT. Je krijgt zo de kans je te oriënteren op verschillende aspecten van het vakgebied. Je leert hoe je software ontwikkelt voor mobiele devices. Daarnaast doe je veel kennis op over databases, internet, ontwerp- en ontwikkelmethodes.

In het tweede jaar ga je aan de slag met de grotere systemen. Je leert webapplicaties te bouwen, inclusief de server-side software die het ondersteunt. Het bouwen van een zoekmachine behoort ook tot de mogelijkheden.

Opbouw van de studieroute

Derde en vierde jaar
Je begint het derde jaar met een stage om de nodige praktijk ervaring op te doen. Vervolgens kies je een specialisatie die het beste bij jou past. Je hebt de keuze uit Big Data Technologies, User Experience Software of Internet of Things.

In het laatste jaar volg je een minor. Binnen de opleiding zelf kun je bijvoorbeeld kiezen voor de minor Security, maar ook minoren bij andere opleidingen en scholen behoren tot de mogelijkheden. Tijdens de laatste maanden van je opleiding start je met afstuderen.