Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Stedenbouwkundig Ontwerpen

Voltijd Deventer Studieroute

Ontwerper van de ruimte: Urban Professional @ Toekomstbestendige Stad

De samenleving verandert snel. Voor de Stedenbouwkundig Ontwerper liggen hier interessante maatschappelijke vraagstukken. Hoe gaan we om met de beschikbare ruimte en leegstand? En hoe houden we de binnenstad bereikbaar? Je maakt creatieve concepten voor onze omgeving en hebt oog voor de schoonheid en kwaliteit hiervan. Wensen en belangen van diverse partijen vertaal je in krachtige oplossingen. Je koppelt een plek aan een tijdsgeest, cultuur, wat er speelt in de maatschappij en geeft vorm aan deze plek door creatieve ontwerpen, schetsen, maquettes of een 3D presentatie.

Wat kan ik er mee worden?

Met deze studierichting wordt je een breed opgeleide urban professional. Ontwerpen, onderzoeken en verbinden zijn belangrijke aspecten van je werk. Als creatieve, ondernemende en praktische stedenbouwkundig ontwerper kun je bijvoorbeeld aan het werk bij stedenbouwkundige ontwerp- en adviesbureaus, bij architectenbureaus en de afdeling stadsontwikkeling van gemeenten.

  • stedenbouwkundig ontwerper
Meer informatie

Stel een vraag!

Stedenbouwkundig Ontwerpen
Stedenbouwkundig Ontwerpen
Stel een vraag

Opbouw van de studieroute

Je schrijft je in voor de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling, onderdeel van Urban Studies. Dit betekent o.a. dat je vanaf het eerste jaar samen leert en werkt met studenten van de studierichting Ruimtelijke Ordening en Planologie en de opleiding Bestuurskunde. Lees meer bij Ruimtelijke Ontwikkeling.

Tweede, derde en vierde jaar
Vanaf het tweede jaar staat verdieping in de stedenbouw centraal. Je leert meer vakinhoudelijke kennis, zoals architectuurgeschiedenis, maatschappelijke processen, ruimtelijke structuren en ontwerptechnieken. Het tweede semester staat in het teken van internationalisering waarbij je samenwerkt met studenten uit de hele wereld. In het derde jaar volg je een minor en ga je een half jaar op stage. Beide onderdelen kunnen ook in het buitenland. Tot slot bereid je je in het vierde jaar voor op een afstudeeronderzoek binnen een thema dat bij jou past en voer je dit uit.

Weten of deze opleiding bij je past?
Kom dan naar de proeflesdag!