Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Ruimtelijke Ordening en Planologie

Voltijd Deventer Studieroute

Regisseur van de ruimte: Urban Professional @ Toekomstbestendige Stad

Wat voor invloed heeft de digitale wereld op de stad? Hoe ga je om met de vergrijzing? En werken we straks allemaal thuis of werken we toch op kantoor?

Het creëren van een prettige leefomgeving, daar draait het om bij deze studierichting.

Als planoloog ben je de inrichter en regisseur van de omgeving waarin we wonen, werken en recreëren en streef je ernaar deze mooier en prettiger te maken voor iedereen. Je onderzoekt de belangen, behoeftes en eisen van bewoners, ondernemers en overheid en combineert deze op een slimme en creatieve manier tot een toekomstbestendig plan.

Wat kan ik er mee worden?

Met deze studierichting wordt je een breed opgeleide urban professional. Organiseren, verbinden en ontwerpen zijn belangrijke aspecten van je werk. Als planoloog kun je het verschil maken in de stad van de toekomst. Bijvoorbeeld als projectleider, gebiedsontwikkelaar, adviseur duurzaamheid of bestuurlijk juridisch medewerker. Je gaat aan de slag bij adviesbureaus, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars of overheidsinstellingen.

  • projectleider
  • gebiedsontwikkelaar
  • adviseur duurzaamheid
  • bestuurlijk juridisch medewerker
Meer informatie

Stel een vraag!

Ruimtelijke Ordening en Planologie
Ruimtelijke Ordening en Planologie
Stel een vraag

Opbouw van de studieroute

Je schrijft je in voor de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling, onderdeel van Urban Studies. Dit betekent o.a. dat je vanaf het eerste jaar samen leert en werkt met studenten van de studierichting Stedenbouwkundig Ontwerpen en de opleiding Bestuurskunde. Lees meer bij Ruimtelijke Ontwikkeling.

Tweede, derde en vierde jaar
Vanaf het tweede jaar staat verdieping in jouw vakgebied centraal. Je leert meer vakinhoudelijke kennis, zoals gebiedsontwikkeling, bestuursrecht, gemeentefinanciën en infrastructuur en mobiliteit. Het tweede semester staat in het teken van internationalisering waarbij je samenwerkt met studenten uit de hele wereld. In het derde jaar volg je een minor en ga je een half jaar op stage. Beide onderdelen kunnen ook in het buitenland. Tot slot bereid je je in het vierde jaar voor op een afstudeeronderzoek binnen een thema dat bij jou past en voer je dit uit.

Weten of deze opleiding bij je past?
Kom dan naar de proeflesdag!