Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Ruimtelijke Ontwikkeling

Voltijd Deventer Opleiding

Creëer de Toekomstbestendige Stad als Urban Professional @Ruimtelijke Ordening en Planologie @Stedenbouwkundig Ontwerpen

Onze samenleving verandert snel. Leven, wonen en werken vragen om nieuwe oplossingen. Denk aan het nieuwe werken, leegstand en klimaatverandering. Bij Ruimtelijke Ontwikkeling (Urban Studies) leer je hoe onze omgeving gevormd, gepland, ontworpen en bestuurd kan worden. Vanaf het eerste jaar werk je samen met studenten Bestuurskunde, om creatieve en multifunctionele oplossingen te bedenken voor de maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken van morgen. Na het eerste jaar kies je voor de studierichting Ruimtelijke Ordening en Planologie of Stedenbouwkundig Ontwerpen.

Wat kan ik er mee worden?

Met de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling wordt je een breed opgeleide urban professional. Organiseren, verbinden, ontwerpen en verbeelden zijn belangrijke aspecten van je werk. Afhankelijk van je studierichting kom je terecht bij adviesbureaus op het gebied van ontwerpen, ruimte, wonen of veiligheid, maatschappelijke organisaties, woningbouwcorporaties, gemeentes of andere overheidsinstellingen.

Opbouw van de opleiding

In het eerste jaar leg je de basis voor je toekomstige carrière als urban professional. Je wordt uitgedaagd om je te ontwikkelen tot een ondernemende, kritische, open-minded en innovatieve student die lef durft te tonen. Samen met studenten Bestuurskunde werk je aan praktijkopdrachten van gemeenten, adviesbureaus of andere bedrijven. Je krijgt vakken als sociologie, recht, beleid, geografie, duurzaamheid, ontwerpen en economie. Ook leer je verschillende vaardigheden, waaronder het schrijven van een adviesrapport, presenteren en ontwerpen. Living technology is een belangrijk aspect van de opleiding. Je leert digitale ontwerpprogramma’s, geografische informatie systemen en sociale media gebruiken. Ook is goed communiceren essentieel. Je leert daarom hoe je in contact komt met bewoners van een wijk, maar ook hoe je wethouders kunt overtuigen van jouw bevindingen en adviezen.

Weten of deze opleiding bij je past?
Kom naar de proeflesdag en maak kennis met de Urban Studies!