Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

HBO-ICT/IT Service Management

Voltijd Deventer/Enschede Studieroute

Je wordt klaargestoomd voor een breed scala aan functies in de IT wereld. Leer alles over systemen of het beheren van netwerken.

Je wordt opgeleid tot de IT-specialist van de toekomst. Je leert hoe je hardware, software en netwerken het beste in kunt richten. Je doet kennis op over computernetwerken, operating systems, databases, IT-toepassingen, communicatie en servicemanagement. Kortom: alle werkzaamheden met een focus op techniek én bedrijfsprocessen. Je krijgt volop mogelijkheden om je te specialiseren. ITSM is officieel onderdeel van de opleiding HBO-ICT, waarbij je in het eerste jaar veel samenwerkt met studenten van de studierichtingen Business en Software Engineering.

Voor meer informatie over HBO-ICT klik hier.

Wat kan ik er mee worden?

Zodra je de studieroute hebt afgerond, krijg je de titel Bachelor of Science. De digitale samenleving blijft groeien en het baanperspectief is dan ook goed. Ga bijvoorbeeld aan de slag als computeringenieur, IT-architect of ICT-beheerder bij bedrijven die ervoor zorgen dat IT-toepassingen precies zo zijn ingericht als vereist.

Ook kun je vanuit een gespecialiseerd bedrijf uitgezonden worden naar een extern bedrijf voor het beheren van de IT.

  • ICT beheerder
  • security beheerder
  • ICT consultant
  • IT Service Manager
  • ICT projectleider
  • computeringenieur
  • ICT architect
Meer informatie

Stel een vraag!

HBO-ICT/IT Service Management
HBO-ICT/IT Service Management
Stel een vraag

Opbouw van de studieroute

Eerste en tweede jaar
Tijdens het eerste half jaar van je opleiding werk je veel samen met studenten van andere HBO-ICT studierichtingen. Je oriënteert je ook op de vakgebieden van deze studenten en hoeft pas na een half jaar een definitieve keuze te maken voor een studierichting. Kies je voor IT Service Management, dan ga je daarna aan de slag met theorie- en praktijkopdrachten die hierop aansluiten. In deze periode, maar ook daarna, zijn er vier focusgebieden waar je je op richt: Techniek & Architectuur, Systeemontwikkeling & IT Service Management en Algemene hbo-competenties.

Opbouw van de studieroute

Derde en vierde jaar
In het derde jaar kies je een specialisatie. Hierbij kun je kiezen uit twee specialisaties:

  • Enterprise Infrastructures
  • Security
Vervolgens ga je in het eerste half jaar stage lopen, waarna je een verdieping en een onderzoek uitvoert. Het laatste half jaar van je studie staat in het teken van je afstudeeropdracht bij een bedrijf of organisatie die je zelf kiest.