Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Informatica

Voltijd Enschede Opleiding

Het kerngebied is software engineering. Je leert hoe je diverse soorten systemen en/of applicaties ontwerpt, bouwt, aanpast en onderhoudt.

Hoeveel software gebruik jij eigenlijk op een dag? De nieuwste app voor je smartphone downloaden, muziek luisteren; de techniek maakt het allemaal mogelijk! Of het nu gaat om basissoftware die computers en netwerken bestuurt, software voor games of een informatiesysteem voor een groot bedrijf.

Naast het ontwerpen, bouwen en onderhouden van software leer je hoe je gegevens kunt opslaan, benaderen en koppelen om via internet of mobiele applicaties de juiste informatie te kunnen ontsluiten. Als software-engineer moet jij er voor zorgen dat de software goed werkt voor de gebruiker.

Wat kan ik er mee worden?

De vraag naar softwareontwikkelaars is groot en de branche is veelzijdig. Voorbeelden: de software-industrie die softwarepakketten bouwt, bedrijven die mobiele applicaties ontwikkelen, luchtvaart, banken, onderzoekscentra, ziekenhuizen, reclame- en mediabureaus etc. Veel afgestudeerden werken op freelance basis aan diverse opdrachten binnen het bedrijfsleven of ontpoppen zich tot consultant / adviseur op het gebied van software.

  • software ontwikkelaar (engineer)
  • programmeur
  • systeemarchitect
  • tester
  • database administrator
  • IT consultant
  • webdeveloper
  • projectleider
  • applicatieontwikkelaar
Meer informatie

Stel een vraag!

Informatica
Informatica
Stel een vraag

Opbouw van de opleiding

Mobile revolution! Het uitgangspunt voor de verkenning van software engineering is in het eerste jaar gericht op software ontwikkeling voor mobiele devices. Daarnaast komen projectmatig werken, databases, computer architectuur en creatief probleem oplossen aan bod. De programmeertaal Java staat in het eerste jaar centraal.

In het tweede jaar worden de projectgroepen groter en de opdrachten complexer. Verder leer je alles over systeemarchitectuur, netwerken, server-side software en besturingssystemen.

Je begint het derde jaar met een stage waarbij je het geleerde in de praktijk toetst. Na je stage is er ruimte voor verdieping. Je kunt kiezen voor diverse specialisaties zoals Middleware of Realtime & Embedded Systems.

In het laatste jaar kun je kiezen voor een verdieping zoals Advanced Algorithms (doorstroomprogramma UT), of Security. Het laatste half jaar bestaat uit een afstudeeropdracht bij een bedrijf/organisatie.