Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Game Engineering

Voltijd Enschede Studieroute

Als game engineer leer jij hoe een game ontwikkeld wordt. Jij zorgt voor de technische kwaliteit van de game.

Binnen de Engelstalige studieroute Game Engineering word je opgeleid tot gametechnoloog. Je leert hoe je je kunt specialiseren in het ontwikkelen en programmeren van games op diverse vlakken. Of het nu gaat om games voor computers, smartphones of de nieuwste consoles.

De vraag naar gametechnologen is groot en deze studieroute zorgt ervoor dat je over een paar jaar perfect in deze wereld kan meedraaien. Ben je meer geïnteresseerd in het bedenken van nieuwe gameconcepten? Dan is de studie Game Design & Production. waarschijnlijk een goede keus voor je. Beide studierichtingen vallen onder de opleiding Creative Media and Game Technologies.

Wat kan ik er mee worden?

Wanneer je de studie Game Engineering hebt afgerond draag je de titel Bachelor of Science.

Na vier jaar ben je afgestudeerd en kun je op zoek naar een baan.
Ga werken als gespecialiseerde software engineer of game developer bij grote namen en speltitels in de gamewereld, zoals EA en Microsoft. Natuurlijk kun je ook een eigen bedrijf opstarten of aan de slag gaan als freelancer.

Meer informatie

Stel een vraag!

Game Engineering
Game Engineering
Stel een vraag

Opbouw van de studieroute

Eerste en tweede jaar Tijdens de eerste twee jaren van de studieroute leg je de basis voor de rest van je studie. Je houdt je bezig met projecten en volgt vakken als Flash, actionscript, mobile device programming, 3D-programming, audio techniques, databases, network techniques, artificial intelligence en game engines. Ook volg je vakken samen met studenten van de studieroute Game Design & Production. Voorbeelden van gezamenlijke vakken zijn interaction design, game design, presenteren & vergaderen en team development.

Derde en vierde jaar Het derde en vierde jaar van je studie bieden ruimte voor individuele ontwikkeling en specialisatie. In het derde jaar ga je op stage bij een zelfgekozen bedrijf of organisatie. Het vierde jaar begin je met het volgen van een minor. Hierna kies je een bedrijf of organisatie waar je vervolgens een half jaar gaat afstuderen.