Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Game Design and Production

Voltijd Enschede Studieroute

Bij Game Design & Production leer je niet alleen een game vorm te geven, maar ook hoe het uiteindelijk geproduceerd gaat worden.

Game Design & Production is een Engelstalige studieroute die jou opleidt tot de gamedesigner van de toekomst. Je leert hoe je games ontwerpt, je bedenkt de spelregels en je zorgt ervoor dat alles er visueel aantrekkelijk uitziet. Daarnaast werk je veel samen met de gametechnoloog. De vraag naar goed opgeleide gamedesigners groeit in razendsnel tempo, waardoor er na vier jaar opleiding een prachtbaan binnen jouw handbereik ligt.

Game Design & Production valt officieel onder de opleiding Creative Media and Game Technologies (CMGT). Voor meer informatie over CMGT, klik hier..

Wat kan ik er mee worden?

Zodra je klaar bent met je studie krijg je de titel Bachelor of Science. Hiermee kun je gaan solliciteren bij tal van nationale en internationale bedrijven in de game-industrie. Voorbeelden van bedrijven zijn Ubisoft, TriMM, Xsens en Guerilla Games. Of ga aan de slag als individueel ontwikkelaar. De keus is aan jou.

  • gamedesigner
  • gameconcepter
Meer informatie

Stel een vraag!

Game Design and Production
Game Design and Production
Stel een vraag

Opbouw van de studieroute

Eerste en tweede jaar
Tijdens de eerste twee jaren leg je een brede basis voor de loop van je studie. Je volgt colleges en bent druk met projecten op het gebied van 2D-tekenen, gamedesign, 3D-modelling, level design, animatie en scripting. Ook zijn er veel vakken die je samen met studenten van de studieroute Game Engineering. volgt. Denk hierbij aan vakken als interaction design, game design, presenteren & vergaderen, team development en interactive storytelling.

Opbouw van de studieroute

Derde en vierde jaar
Na de eerste twee jaren heb je de kans om je te specialiseren. Dit doe je onder andere door het kiezen van een eigen stagebedrijf waar je in de eerste helft van het derde jaar stage gaat lopen. Tijdens je verdieping ga je verder in op het aspect van de gamewereld waar jou interesse ligt. Je voert een theoretisch onderzoek uit en stelt je afstudeerplan op. In het vierde jaar start je met een minor naar keuze. Daarna is het tijd voor je afstuderen.