Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Fashion and Textile Technologies

Voltijd Enschede Opleiding

De opleiding Fashion and Textile Technologies leidt jou op voor nationaal en internationaal succes in de textiel- en kledingbranche.

Je leert alle ins en outs op het gebied van textiel. Dat is van belang als je bijvoorbeeld wilt gaan werken als inkoper of productmanager. Ambieer je een functie bij een internationale modeketen? Dan kun je tijdens je opleiding al ervaring opdoen in het buitenland. Volg bijvoorbeeld een minor aan een instelling in China, of loop stage bij een grote modeketen in Milaan.

Tijdens je studie kun je je specialiseren in jouw interessegebied. Zo kies je na twee jaar voor de specialisaties Product Management Fashion of Product Management Textiles.

Wat kan ik er mee worden?

Zodra je je studie hebt afgerond, ontvang je een diploma met de titel Bachelor of Science. Met je diploma op zak kun je gaan solliciteren bij nationale en internationale bedrijven in de textiel- of fashionbranche. Afhankelijk van je specialisatie kun je aan de slag als:

  • product developer
  • product manager
  • quality manager
  • category manager
  • production coördinator
Meer informatie

Stel een vraag!

Fashion and Textile Technologies
Fashion and Textile Technologies
Stel een vraag

Opbouw van de opleiding

Eerste en tweede jaar
In de eerste twee jaren vergaar je zoveel mogelijk kennis en vaardigheden op het gebied van textiel en mode. Tijdens colleges, practica en groepsprojecten leer je onder andere over de volgende onderwerpen:

  • Productontwikkeling en collectioneren
  • Commercie en marktontwikkeling
  • Materiaal en productie

Derde en vierde jaar
Het derde jaar begin je met het kiezen van een specialisatie. Wil je later een functie waarin de nadruk ligt op mode, dan kies je voor de specialisatie Product Management Fashion. Je kunt dan bijvoorbeeld aan de slag als inkoper of product developer bij een kledingmerk.

Opbouw van de opleiding

De specialisatie Product Management Textiles kies je als je een passie hebt voor het toepassen van bijzondere materialen. Na je studie kun je dan aan de slag als onderzoeker of inkoper van nieuwe innovatieve materialen. Die pas je vervolgens weer toe op matrasbekleding of je ontwikkelt een compleet nieuwe bedtextielcollectie.

De laatste twee jaren van je studie doe je afwisselend een stage, een theoretische verdieping in het Engels, een minor en een afstudeeropdracht.