Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Crime Science

Voltijd Enschede Studieroute

Heb jij oog voor detail en wil jij onderzoek doen in een laboratorium naar bijvoorbeeld vezels, drugs of vergiftigingen?

Crime Science is een studieroute binnen de opleiding Chemie. Het eerste en tweede jaar volg je het programma van de opleiding Chemie. In het derde en vierde jaar specialiseer je je in Crime Science.

Binnen de studieroute Crime Science staat scheikundig onderzoek centraal, dit in relatie tot de forensische wereld. Je krijgt op het laboratorium de rol om het forensische onderzoek te assisteren met chemische of fysische methoden. Er komt veel kijken bij dit speurwerk en je hebt dan ook een flinke dosis technisch inzicht nodig!

Wat kan ik er mee worden?

Crime Science is een studieroute binnen de bacheloropleiding Chemie. Wanneer je de studieroute succesvol afrondt ontvang je het getuigschrift van de bacheloropleiding Chemie. De titel die je dan mag voeren is Bachelor of Science.

Mogelijke werkgevers zijn onderzoeksinstellingen, bijv. TNO, Voedsel en Waren Autoriteit, universiteiten. Ook chemische en/of biologische laboratoria; bijv. Unilever, Shell, Akzo, Apollo Vredestein, of particuliere onderzoeksorganisaties.

  • Onderzoeker in een laboratorium
  • Onderzoeker bij bijvoorbeeld de Voedsel en Waren Autoriteit
  • Veiligheidsmedewerker in de chemische industrie
Meer informatie

Stel een vraag!

Crime Science
Crime Science
Stel een vraag

Opbouw van de studieroute

Eerste en tweede jaar
Crime Science is een studieroute binnen de opleiding Chemie. Het eerste en tweede jaar volg je het programma van de opleiding Chemie. Dit staat in het teken van de basiskennis over chemie, biologie en fysica. Daarnaast krijg je ondersteunende vakken zoals: wiskunde, statistiek en technologie. In de projecten leer je bijvoorbeeld meer over chemische sporen of DNA.

Derde en vierde jaar
Het derde en vierde jaar zijn opgedeeld in vier blokken van een half jaar: onderzoek, minor, stage en afstuderen. Het onderdeel onderzoek wordt ingevuld in een groot onderzoeksproject 'Living Technology'. Je werkt samen met studenten van andere opleidingen aan een onderzoeksopdracht. Bij de studieroute Crime Science is de minor verplicht 'Crime Science'. Je sluit je opleiding af met een afstudeeropdracht.