Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Civiele Techniek

Voltijd Enschede

Heb jij iets met wegen, water, bruggen en sluizen? Wil je werken aan grootschalige projecten met een maatschappelijk belang?

Elke situatie is uniek en vraagt om eigen oplossingen. Aan jou de uitdaging!
Wat is er mooier dan vanaf het begin een rol spelen bij het ontwerp en de bouw van de Erasmusbrug? Of een waterkering die de bewoners van New Orleans beschermt tegen overstromingen door alweer een orkaan? Zo maar wat voorbeelden van de vele perspectieven die Civiele Techniek jou biedt. Nationaal en internationaal!
Als civiel ingenieur ga je werken in de weg- en waterbouw. Ons land geniet daarin grote naam en faam. De inpolderingen en Zeeuwse en Zuid-Hollandse waterkeringen zijn wereldberoemd en Nederlandse civiel ingenieurs zeer gewild.

Wat kan ik er mee worden?

Ingenieur civiele techniek is een prachtbaan! Je komt terecht in een echte no nonsens wereld van gedreven vakmensen, die trots zijn op hun werk. Je werkt samen aan grote projecten, van belang voor ons allemaal. Een behoorlijke verantwoordelijkheid. De trots die je voelt als de tunnel of de brug waaraan je hebt gewerkt er dan echt staat! Als civiel ingenieur verdien je goed en heb je veel mogelijkheden.
Je vindt volop goede banen bij:

  • ontwerper of constructeur
  • adviseur beheer en onderhoud
  • werkvoorbereider of uitvoerder
  • tekenaar
  • technisch adviseur
  • calculator
  • bestekschrijver
  • toezichthouder
Meer informatie

Stel een vraag!

Civiele Techniek
Civiele Techniek
Stel een vraag

Opbouw van de opleiding

Eerste jaar
Bij ons krijg je verstand van de hele infrastructuur, droog en nat, boven en onder de grond. Met alle constructies daarin, zoals waterzuiveringsinstallaties, bruggen, viaducten en dijken. De opleiding benadert jou meteen als een ‘junior civiel ingenieur’. In kleine groepen werk je samen aan actuele praktijkprojecten. Daarin pas jij toe wat je leert bij de basisvakken en workshops. Excursies zorgen voor inspiratie. Je verdiept je bijv. in het ontwerp en de aanleg van een nieuwe aansluiting op de snelweg.

Tweede, derde en vierde jaar
In de hoofdfase worden de projecten steeds grootschaliger en complexer en ga je dieper op de stof in. Je loopt stage en kiest een minor van vijf maanden. Bijvoorbeeld integraal watermanagement, BIM-engineering (bouw informatie-modellen in 3D) of zelfstandig ondernemen. Je sluit af met een afstudeerproject, met studenten civiele techniek van verschillende afstudeerrichtingen: waterbouwkunde, watermanagement, verkeerstechniek en wegenbouw en constructief ontwerpen.