Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Civiele Techniek

Voltijd Enschede

Heb jij iets met wegen, water, bruggen of sluizen? Kies dan voor een toekomst in de Civiele Techniek (CIV).

Daar moet je wel een flinke dosis creativiteit voor meebrengen en niet terugdeinzen voor uitdagend werk. Je werkt als civiel ingenieur aan grootschalige projecten met een maatschappelijk belang. Want wat is er mooier dan een rol te spelen bij het ontwerp en de bouw van een brug, zoals de Erasmusbrug? Of bij een waterkering die de bewoners van New Orleans beschermt tegen overstromingen?

Wat kan ik er mee worden?

Bij Civiele Techniek ontwikkel jij je tot een allround civiel ingenieur in de weg- en waterbouw. Je bedenkt oplossingen voor overstromingen en de bereikbaarheid van steden. Nederland heeft een grote naam op het gebied van civiele techniek. Hierdoor zijn onze civiel ingenieurs nationaal en internationaal zeer gewild. Je kunt straks werken aan het ontwerp van tunnels, bruggen of een kunstmatig eiland in Dubai. Of aan het waterbeheer van de toekomst rond de nieuwe N18.

  • Ontwerper of constructeur
  • Adviseur beheer en onderhoud
  • Werkvoorbereider of uitvoerder
  • Tekenaar
  • Technisch adviseur
  • Calculator
  • Bestekschrijver
  • Toezichthouder
Meer informatie

Stel een vraag!

Civiele Techniek
Civiele Techniek
Stel een vraag

Opbouw van de opleiding

Eerste jaar
Het eerste jaar bestaat uit vier projecten. Het eerste project is een verkenning in de Civiele Techniek. In de daaropvolgende projecten ga je aan de slag met echte civieltechnische opdrachten uit de praktijk. Je maakt bijvoorbeeld een aantal ontwerpen voor civieltechnische constructies in een recreatiegebied, zoals een brug, vissteiger of parkeervoorziening.

Tweede, derde en vierde jaar
In het tweede jaar ga je aan de slag met projecten van een half jaar. Bij deze projecten werk je van ontwerp en uitvoering tot beheer en onderhoud. Het project wordt afgesloten met een aanbesteding waarbij de oplossingen per projectgroep worden beoordeeld en een winnaar wordt uitgeroepen.

Het derde en vierde jaar van de opleiding Civiele Techniek is opgedeeld in vier blokken van een half jaar: vakken (keuzemodulen), stage, minor en afstuderen.