Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

HBO-ICT/Business

Voltijd Deventer/Enschede Studieroute

Zorg ervoor dat mensen beter kunnen functioneren door de inzet van IT. Dat leer je bij de studierichting Business, onderdeel van de opleiding HBO-ICT.

Je leert om de juiste kennis van bedrijven en IT te koppelen aan de eindgebruiker. Je kunt goed samenwerken, communiceren en je kunt je verplaatsen in de klant. Aan de hand van deze kennis bedenk jij een oplossing en maak je een ontwerp. Tijdens je studie heb je veel contact met studenten van Software Engineering en IT Service Management , de andere studierichtingen van de opleiding HBO-ICT. Software Engineering leidt mensen op om jouw ideeŽn en ontwerpen te ontwikkelen. Mensen van IT Service Management gaan deze oplossing vervolgens beheren.

Voor meer informatie over HBO-ICT klik hier.

Wat kan ik er mee worden?

Je komt terecht in een werkveld met een goed arbeidsmarktperspectief. Veel afgestudeerden starten als applicatie- of webontwerper, informatiespecialist, software- of IT-consultant of projectmedewerker. Na een aantal jaren liggen functies als business- en managementconsultant, projectleider, informatie- en verandermanager binnen handbereik. Waar je ook voor kiest, je bent altijd een belangrijke schakel tussen business en IT.

  • applicatie- of webontwerper
  • informatiespecialist
  • software- of IT-consultant
  • business- en managementconsultant
  • informatiemanager
  • verandermanager
  • projectleider
Meer informatie

Stel een vraag!

HBO-ICT/Business
HBO-ICT/Business
Stel een vraag

Opbouw van de studieroute

Eerste en tweede jaar
In de eerste twee jaren leg je de basis voor de rest van je studie. Je volgt hoor- en werkcolleges en je werkt veel aan realistische projecten die je met kleine groepen uitvoert. Tijdens de eerste helft van je studie komen veel bedrijfskundige en IT-thema’s aan bod, zoals bedrijfseconomie, marketing, logistiek, databases en bedrijfsinformatiesystemen met aspecten als verandermanagement, organisatiepsychologie, communicatietechnieken en sociologie.

Derde en vierde jaar
Het derde jaar begin je met een stage om praktijkervaring op te doen. In de tweede helft van dat jaar doe je onderzoek naar een IT gerelateerd vraagstuk en verdiep je je in actuele onderwerpen, zoals datavisualisatie en business analytics, maar ook in IT-trends en innovaties. In het laatste jaar ga je aan de slag met een minor en start je vervolgens met je afstudeerperiode. Deze sluit je af met een afstudeerscriptie en een eindpresentatie.