Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

HBO-ICT/Business

Voltijd Deventer/Enschede Studieroute

Zorg ervoor dat mensen beter kunnen functioneren door de inzet van IT. Dat leer je bij de studierichting Business, onderdeel van de opleiding HBO-ICT.

Een arts ontvangt meteen de status van zijn patiŽnten op zijn iPad, de pakketbezorger krijgt de meest optimale route via zijn app en schappen van een supermarkt worden continu bijgevuld via een automatisch bestelsysteem. Bij de HBO-ICT studierichting Business leer je hoe je ervoor zorgt dat mensen beter functioneren door de inzet van informatietechnologie.

HBO-ICT/Business is een studierichting binnen de opleiding HBO-ICT. Het eerste halfjaar bij HBO-ICT is oriënterend. Daarna kies je uit één van de drie studierichtingen:
1) Business
2) IT Service Management
3) Software Engineering

Wat kan ik er mee worden?

Je komt terecht in een werkveld met een goed arbeidsmarktperspectief. Veel afgestudeerden starten als applicatie- of webontwerper, informatiespecialist, software- of IT-consultant of projectmedewerker. Na een aantal jaren liggen functies als business- en managementconsultant, projectleider, informatie- en verandermanager binnen handbereik. Waar je ook voor kiest, je bent altijd een belangrijke schakel tussen business en IT.

  • Applicatie- of webontwerper
  • Informatiespecialist
  • Software- of IT-consultant
  • Business- en managementconsultant
  • Informatiemanager
  • Verandermanager
  • Projectleider
Meer informatie

Stel een vraag!

HBO-ICT/Business
HBO-ICT/Business
Stel een vraag

Opbouw van de studierichting

Eerste en tweede jaar
In de eerste twee jaren leg je de basis voor de rest van je studie. Je volgt hoor- en werkcolleges en je werkt veel aan realistische projecten die je met kleine groepen uitvoert. Tijdens de eerste helft van je studie komen veel bedrijfskundige en IT-thema’s aan bod, zoals bedrijfseconomie, marketing, logistiek, databases en bedrijfsinformatiesystemen met aspecten als verandermanagement, organisatiepsychologie, communicatietechnieken en sociologie.

Derde en vierde jaar
Het derde jaar begin je met een stage om praktijkervaring op te doen. In de tweede helft van dat jaar doe je onderzoek naar een IT gerelateerd vraagstuk en verdiep je je in actuele onderwerpen, zoals datavisualisatie en business analytics, maar ook in IT-trends en innovaties. In het laatste jaar ga je aan de slag met een minor en start je vervolgens met je afstudeerperiode. Deze sluit je af met een afstudeerscriptie en een eindpresentatie.