Saxion Techniek
Bekijk opleidingen
een moment geduld, de data wordt ingeladen…

Archeologie

Voltijd Deventer Opleiding

Ben je gek op geschiedenis? Zoek je graag naar sporen uit het verleden? En wil je alles weten over de mensen die toen leefden? Dan zit je goed bij HBO-Archeologie!

Vind jij geschiedenis interessant? En ben je nieuwsgierig naar hoe mensen in vroegere tijden leefden? Wil je inzicht krijgen in hun levens, aan de hand van oude voorwerpen en resten van gebouwen? En de spanning voelen van een vondst: wat is het, uit welke periode, wat zegt het over het tijdsbeeld, de mensen? Je zit goed bij Archeologie!

Een unieke opleiding voor nieuwsgierige mensen! Lekker buiten werken in zand en klei, opgravingen organiseren, werken met digitale technieken, de ouderdom vaststellen van vondsten en ze zorgvuldig catalogiseren. Hoeveel afwisseling wil jíj?

Wat kan ik er mee worden?

Over de hele wereld zijn opgravingen. Alleen in Nederland al tientallen per jaar. De master-archeoloog heeft de leiding. Als afgestudeerd 'bachelor in archeologie' ben jij de rechterhand.

Je regelt alle technische, organisatorische en logistieke activiteiten. En je werkt zowel binnen als buiten mee, aan de voorbereiding, uitvoering, uitwerking en rapportage van een project.

Afwisselend en boeiend!

Meer informatie

Stel een vraag!

Archeologie
Archeologie
Stel een vraag

Opbouw van de opleiding

Je leert praktische vaardigheden voor archeologisch veldwerk, zoals meten en tekenen. Ook leer je veel over de verschillende archeologische periodes, van Prehistorie tot Nieuwe Tijd.

En natuurlijk over de verschillende vondstcategorieën, zoals vuurstenen werktuigen en aardewerk. Archeologisch onderzoek wordt vooral uitgevoerd door bedrijven. Daarom leer je ook projectmatig werken en communiceren met diverse partijen. Bij de registratie van vondsten zijn computers onmisbaar.

Je leert hoe je in het veld kunt tekenen met digitale apparatuur, hoe je digitale kaarten maakt en een rapport, inclusief afbeeldingen. Je gaat elk jaar op stage. Je werkt dan samen met master-archeologen aan echte archeologische onderzoeken!

Kenmerken

  • Bevlogen docenten uit de beroepspraktijk
  • Veel praktijk: elk jaar stage
  • Combinatie van binnen (kantoor) en buiten (veldwerk)
  • Je leert werken met moderne digitale technieken